Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

19.12.2012 11755

Okulumuz İstanbul´un en gözde semtlerinden Şişli Nişantaşı Teşvikiye´de Sadrazam Sait Paşa Konağında 1941 yılında, Nişantaşı Kız Enstitüsü adıyla eğitime hizmet vermeye başlamış, 1966 yılında Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları eski genel müdürlerinden Mehmet Rüştü Uzel adıyla Kız Meslek Lisesi faaliyetlerini sürdürmüştür.


Konağın ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı 1971 yılında aynı bahçede inşa edilen A ve B bloklarında öğretim devam etmiştir. 1975 yılında Kuaförlük Meslek Lisesi,1985 yılında Anadolu Hazır Giyim-Deri Hazır Giyim-Örme Hazır Giyim Meslek Lisesi açılarak üç okul Eğitim ve Öğretime devam etmeye başlamışlardır. (1986 yılında Türk Alman Teknik İş Birliği çerçevesinde; Hazır Giyim ve Deri Hazır Giyim Alanında bir proje başlatılmıştır. Bu proje kapsamında 20 öğretmen yurt içi ve yurt dışında ( Almanya) alanları ile ilgili yoğun eğitimlere alınmışlardır.


Eğitimleri sonunda Rüştü Uzel Anadolu Hazır Giyim ve Deri Hazır Giyim Meslek Lisesi' ne dönerek; alanları ile ilgili Meslek Dersleri kitaplarını ve eğitim materyallerini hazırlamışlardır. Projenin yaygınlaştırılması için 15 tane meslek lisesinde eğitimler verilmiştir. Bugün kullanılan Giyim Üretim Teknolojisi Alanının modül kitaplarına bu projede hazırlanan kitaplar kaynaklık etmektedir.) Okulun yeni binalarda faaliyete geçmesi üzerine konak,1975 yılında Güzel Sanatlar Müdürlüğüne,1982 yılında geçici olarak İTÜ Devlet Konservatuarı Orta Bölümü ne tahsisi edilmiştir. 12 Mayıs 1988 de çıkan bir yangınla konak tamamen harap olmuştur.


Daha sonra dış cepheler korunarak iç kısmı eski plana uygun, okulun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde restorasyonu yapılan bina 2001-2002 öğretim yılında tekrar Rüştü Uzel Meslek Lisesi bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır. 2003-2004 öğretim yılı sonunda; c Blok okulun kullanımından alınarak İTKİB/in kullanımına verilmiştir. Şu anda İTKİB İstanbul Moda Akademisi olarak faaliyette bulunmamaktadır.
Okul sadece A ve B Blokları kullanılarak ( Kız Teknik Lisesi,Meslek Lisesi, Açık Öğretim Meslek Lisesi Yüz Yüze Eğitim Programı olarak) 1000 civarında öğrenciyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.